מחלת האלצהיימר, הגורמת לדעיכה קוגניטיבית ומוות איטי ומתמשך של תאי המוח, היא סוג הדמנציה הנפוץ ביותר. עד כה פותחו ונעשו ניסויים על תרופות רבות אך אף אחת עד כה לא הוכחה כיעילה. המחלה פוגעת במספר רב של קשישים, אך לא רק, ונחשבת ממש למגפה.
ההתייחסות למחלה כאל מחלת שכחה איננה מדויקת. התסמינים הנפוצים יותר, בעיקר בתחילת המחלה הם בלבול, אשר נובע דיסאוריינטציה ב3 מימדים חשובים: זמן, מרחב ויחסים חברתיים. הם מתבטאים בפגיעה בזיכרון אפיזודי, שהוא הזיכרון לטווח הרחוק. זיכרון זה מאוחסן באזור במוח הנקרא היפוקמפוס.
עד כה התרגול הקוגנטיבי שהוצע כתרפיה למחלה לא התמקד באימון אזור זה - כלומר תרגול הזיכרון לטווח ארוך הפרטי של המטופל.
מערכת ממנטו מציעה גישה חדשנית לטיפול במחלה בשלב מוקדם - מערכת המאפשרת ביצוע של איסוף ותיעוד מקיף של הזכרונות המשמעותיים מעברו של המטופל, שיש להם גם ערך היסטורי ומשפחתי בפני עצמם. ובנוסף תיעוד של החפצים החשובים.
המידע שנאסף מאפשר למשפחה להכיר טוב יותר את המטופל, גם לאחר שמצבו מתדרדר. ולהשתמש במידע שנאסף, על מנת ליצור בעזרת ממשק חכם משחקי תרגול קוגניטיביים, המבוססים על הזכרונות שהמטופל הזין בתוך האפליקציה, ברמות קושי שונות.
החזון של ממנטו הוא להוות כלי טיפולי המחזק את הקשר בין המטופל לבני המשפחה ולקדם את ההתייחסות למטופל כאל אדם שלם ולא רק כחולה.