״אדם הלוקה באגורפוביה סובל מתחושת פחד במקומות בהם הוא חושש שיילכד או לא יוכל לקבל עזרה במקרה חירום, פחד לעזוב מקום בטוח״. (ויקיפדיה, 2016)
לכל ז׳אנר קולנועי יש מאפיינים ייחודים לו. ז'אנר סרטי המתח והאימה מתאפיין בהקפדה על שוטים ארוכים, בניית מתח, שימוש בסאונד מצמרר, באפקט ההפתעה ובאלמנטים נוספים המסייעים בבניית תחושת הפחד. עם זאת, סרט האימה נתון בסד של מגבלות ואילוצים מדיומליים. הוא מציע הקרנת דו-ממד על גבי מסך מלבני, שניתן להסיט ממנו את המבט בכל רגע נתון, למשל, ברגעים בהם האימה מגיעה לשיא, מה שעלול להוביל להחמצה של פרט או התרחשות רבי משמעות בעלילה.
טכנולוגית ה-Virtual Reality מספקת מענה כלשהו למגבלות של המדיום הקולנועי, תוך שהיא מעצימה את החוויה החושית של הצופה. באמצעות טכנולוגיה זו ניתן ליצור חוויה אודיו-ויזואלית הסוגרת על הצופה מכל עבר בעזרת משקפים ואוזניות, ומעניקה לו את התחושה שהוא נמצא בלב ליבו של סיפור העלילה מנקודת מבט של ניצב בסרט, זבוב על הקיר. שלא כמו בסרט הקולנוע, הכול מתרחש סביבו בתלת ממד. אין לו לאן לברוח, ואין לא שום אפשרות למצוא מפלט בהסחות דעת חיצוניות.
בעבודה זו תתוודעו לסיפורה של מרי הקטנה. מרי היא ילדה שעברה חוויה קשה בחייה, ואשר הקימה בסופו של דבר בתלפיות בית אימים בשם ״קרייזי מרי״, בו היא נוהגת לכלוא אנשים במבוך ולהפחיד אותם. הוידאו שבו אתם עומדים לצפות הוא מעין מסע רטרוספקטיבי המגולל את סיפור חייה של מרי. הוא מתאר את מה שעבר עליה ואת מה שמוביל אותה לנקום באנושות ולהבעית את כל מי שמעז להתקרב למבוך האימים שלה.
על מנת לעבור את המסע הזה, אבקש מכם להפקיד בידיי את חוש הראייה והשמיעה שלכם למספר דקות. אבקש מכם לעזוב את המקום הבטוח שלכם בממשי, ולהיסחף ביחד עם מרי למסע של מציאות מדומה בו תוכלו להרגיש בצורה המוחשית ביותר מה עבר עליה, ואם תהיו אמיצים מספיק, תוכלו אפילו לקבל בסיומו טעימה ממבוך האימים עליו היא שומרת כה טוב.
חושבים שאתם מוכנים לזה? קדימה, הרכיבו את המשקפיים ואת האוזניות…
לאטרקציה המוחשית:
קרייזי מרי
הרכבים 13, תלפיות
ירושלים