נקודת מפגש: ראידה אדון - رائدة أدون בית
מה המשמעות של המילה בית? האם הבית שלנו זה הבית שבו אנחנו גדלים? האם הבית שלנו זה החברים? המשפחה? הבית הפיזי שאנחנו חיים בו? או בכלל הבית שלנו זה הגוף שלנו שנושא את נפשנו? או הבית שלנו זו המדינה שנולדנו לתוכה?
מה זה בית בכלל ולמה אחרי שמוצאים בית הרבה מאיתנו עדין חשים זרות וחוסר שייכות? רובנו היום נודדים ממקום למקום על מנת למצוא שקט לנפשנו ביטחון פנימי ושלווה. למה עדיין רובנו לא מרגישים נחת, שקט או שלווה? האם הנפש שלנו שייכת למקום אחר, לבית אחר, למדינה אחרת? בכל אלו ועוד תעסוק נקודת מפגש ה-8 לסמסטר זה, אשר תתקיים בהשתתפות ראידה אדון.
ראידה אדון היא אמנית פלסטינית וישראלית ילידת עכו , בוגרת האקדמיה לאומנות בצלאל, ירושלים ומרצה לוידיאו ארט בבצלאל. השתתפה בתערוכות בארץ ובחו״ל והציגה במוזיאון תל-אביב, מוזיאון ישראל, מוזיאון פתח תקווה, גלריה מאנה קונטמופררי - ניו ג׳רזי ובמוסדות אמנות נוספים בפריס, ברלין ו-וושינגטון.
ראידה היא גם שחקנית תיאטרון, קולנוע וטלוויזיה. שיחקה בתיאטרון הקאמרי בהצגות ״פלונטר״, ״חברון״, ״השיבה לחיפה״, בהצגת היחיד ״פסאתין״ בפסטיבל עכו ולאחרונה שיחקה בסדרה ״פאודה״ (עונה 2) ובסרט הלבנוני ״3000 לילות״ שזכה בפרסים בינלאומיים רבים.
בימים אלו משחקת בהצגת ״הזמן הצהוב״ בתיאטרון הערבי-עברי ביפו.