פינת החי בירושלים – תערוכה על חלונות גלריה עזריאלי לרגל פסטיבל אאוטליין
מנהלת גלריה עזריאלי: יהודית גואטה
אוצרת גלריה עזריאלי: טלי קיים
מחקר: טל שוורץ
במקום בו ניצב כיום קמפוס המכללה האקדמית הדסה, שכן בעבר גן החיות התנ"כי הראשון של ירושלים. מקימו ומייסדו, הזואולוג פרופ' אהרון שולוב, עמל רבות כדי להביא אליו חיות שהוזכרו בתנ"ך כדובים ואריות לצד ג'ירפות, קנגורו וציפורים אקזוטיות שטרם נראו במחוזותינו.
כתבות בתקשורת המקומית מראשית דרכו של גן החיות מציירות את ניהולו כמאבק מתמשך של שולוב וצוותו בנסיבות בלתי אפשריות ואת ניסיונם הצבעוני והעיקש להמשיך ולקיים מוסד ראשון מסוגו בישראל הצעירה. רוב הכתבות נעדרות תצלומים אך כתובות בשפה תיאורית עשירה.
שמונה מאיירים ומאיירות הוזמנו לפתוח את חלונות מבואת גלריה עזריאלי אל עברם ההיסטורי ולשקף מהם זכרונות שהיו ואינם עוד. התערוכה תוצג על חלונות גלריה עזריאלי בקומת הכניסה לבניין הלמסלי החל מה-1.8.21.
במסגרת התערוכה יתקיים פאנל בהשתתפות קהל:
"וחי זאב עם כבש"- שאלות על מדיום האיור| יום ב' 9.8| 19:00| רחבת גלריה עזריאלי| רחוב הנביאים 39
הפאנל, המתכתב עם התערוכה כמהלך משלים יזמן דיון רחב על תכונותיו של מדיום האיור ככזה המטפל בנושאים מורכבים בהומור. האם איור חייב להיות ידידותי ומותאם לכל המשפחה? האם איור יכול להציג רגעים קשים מבלי לפענח אותם בכלים "שמחליקים" ומכסים על הקושי? ואולי דווקא האסקפיזם שטמון באיור מיועד כדי לסייע לנו להיפגש עם משברים שכאלה?
שאלות דומות ונוספות יעלו בשיחה בין מאיירות ומאיירים המשתתפים בתערוכה וגורמים ותיקים בשדה האיור.
בפאנל ישתתפו: האמן הרב תחומי דן אלון, המאיירת הותיקה בתיה קולטון והמאייר הירושלמי הבכיר נעם נדב.
ההשתתפות באירוע אינה כרוכה בתשלופ אך מחייבת
עדכונים, אירועים ועוד בעמוד הפייסבוק של גלריה עזריאלי
קריאה נוספת על ההיסטוריה של המכללה האקדמית הדסה ועל המבנה העתיק