הכנס השנתי של האגודה הישראלית למדע המדינה התקיים בחוג לפוליטיקה ותקשורת במכללה. שר האנרגיה התשתיות והמים, ד"ר יובל שטייניץ השתתף באחד המושבים המרכזיים בכנס שכותרתו הייתה: "מדינת ישראל בערפל הגז: האקופוליטיקה של משאבי טבע". השר שטייניץ הסביר לנוכחים מה הוביל למתווה הגז במתכונתו הנוכחית ואף הצהיר: "עשינו את מתווה הגז הכי טוב למדינה מכל מדינות המערב. אנחנו היחידים שמגבילים את המחיר, אנחנו היחידים שמגבילים את הייצוא. דרך אגב ב-OECD חושבים שזו טעות להגביל את הייצוא, הם שיבחו את מתווה הגז אבל אמרו לנו "בנושא הייצוא הגזמתם", לא הייתם צריכים להגביל אותו בצורה כזו ומציעים שתשקלו את זה שוב. אנחנו היחידים שמכריחים חברות למכור שדות שהן מצאו".

בכנס התקיימו מושבים בנושאים רבים אחד מהם עסק בנושא "הדיון הציבורי על חומרי הלמידה החדשים במקצוע האזרחות". ד"ר אסף מלאך, יו"ר ועדת מקצוע האזרחות במשרד החינוך טען כי ״מציגים באופן שיטתי את חומרי הלימוד כאילו מובילים את המקצוע לסגנון חדש, כאילו הספר נעשה במחטף. השיח התקשורתי הציבורי נגד הספר מובל על ידי קבוצה שאיננה מייצגת את הרוב הרחב בישראל שתומך בהגדרת המדינה כיהודית ודמוקרטית״.

פרופ' נאור, השר שטייניץ ופרופ' פרידלנדר בכנס מדע המדינה, צילום: בנימין טויטו

לעומתו, פרופ' דן אבנון מהאוניברסיטה העברית ביקר בחריפות את הספר החדש: ״בחומרי הלמידה הנוכחיים ערכי הרוב היהודי גוברים על ערכי דמוק׳ ליברליים. נאמנויות אתניות קודמות לנאמנויות אזרחיות. הפלורליזם בחומרי הלמידה אינו ערך יסוד אלא תוספת בנייה. המחוון מציג זהויות לאומיות ודתיות אך לא מציג זהות אזרחית ולא זהות חילונית. יש פה העלמות״. במושב המעניין השתתפו גם עמרו אגבריה, חבר ועדת מקצוע האזרחות ויעל גוראון, מנהלת תחום מקצוע האזרחות במשרד החינוך.

פרופ' ברטולד פרידלנדר, נשיא המכללה האקדמית הדסה בי-ם והפרופ' אריה נאור, ראש החוג לפוליטיקה ותקשורת במכללת הדסה ברכו את טובי החוקרים והחוקרות בתחום מדעי המדינה בישראל והודו להם על שכיבדו את המכללה בקיום הכנס החשוב והמשמעותי.