השבוע, ציינו במכללה 20 שנים לפתיחתו של החוג שמלווה את המקצוע הזה עוד בטרם הפך בשנת 2000 לתואר ראשון המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה. ארגון הבוגרים של המכללה יחד עם החוג למדעי האופטומטריה ערכו טקס חגיגי בהשתתפות מאות בוגרים של החוג, רובם בעלי תואר ראשון, אך חלקם גם חזרו לתואר שני במכללה, לאחר מספר שנים בשוק העבודה.

במהלך הטקס החגיגי והמרגש שהתקיים במכללה, ציינה ראשת החוג למדעי האופטומטריה, פרופ' אריאלה גורדון שאג את התפקיד החשוב של הבוגרים בשמירה על מעמדו של המקצוע: "לי ברור שכדי לקדם את האופטומטריה הדבר מצריך שיתוף פעולה בין שלוש צלעות המשולש: מועצת האופטומטריסטים, האקדמיה ואתם הבוגרים. אנא מכם – קחו יוזמה והצטרפו למועצה ותעבדו יחד לשפר את המקצוע בישראל. זה יהיה רווח לא רק לאופטומטריה כמקצוע – אלא לבריאות העין והבריאות הכללית בישראל. לאורך השנים האחרונות, אנו מבחינים במגמה עולמית של מודל אופטומטריה יותר רפואי. המחקרים העולמים מראים שבמקומות שיש לאופטומטריסטים יכולת להשתמש בתרופות דיאגנוסטיות יש אחוז הרבה יותר נמוך של עיוורון שניתן למנוע. במקומות אלו לאופטומטריסט יש תפקיד מרכזי בבריאות הציבור, דבר שהינו בעל חשיבות מכריעה בישראל, בה אין גישה טובה ונוחה לרופאי עיניים ילדים".


פרופ' ברטולד פרידלנדר, נשיא המכללה האקדמית הדסה: "מעבר לגאוות היחידה של מקצוע האופטומטריה, קיום האירוע והנוכחות הרבה של בוגרים אופטומטריסטים מדגישה את חשיבות הקשר בין הבוגרים לאקדמיה כמנוף להשפעה על המקצוע, תחום הלימודים והצלחת המכללה".

יו"ר מועצת האופטומטריסטים, אדי מרקוביץ' דיבר אף הוא בטקס על האתגרים הרבים של מקצוע האופטומטריה בישראל: "אם אנחנו לא נתקדם באופן מקצועי בצורה הטובה ביותר כל מה שלמדנו עד היום יהיה שווה רק אם נגיע לבית ספר וניתן הרצאת אורח לילדים בכיתה. לימודי המשך והתמקצעות יהיו הדבר היחידי שיבדל אותנו כאופטומטריסטים. האפשרות היחידה שלנו לשרוד זה באמצעות הלימוד, התמקצעות".

לכתבה שפורסמה על הכנס ב"כל העיר" 10.6.16