בשבוע שעבר השתתפו הסטודנטים של שנה ג' בחוג למדעי איכות הסביבה בסיור לימודי כחלק מהקורס על הנושא תהליכי הטיפול במי שתייה. נושא הסיור היה אספקת המים בירושלים הקדומה בהשוואה לאספקת המים כיום והטיפול המודרני במי שתייה בישראל. לחלק מתהליכי הטיפול המודרניים במי שתייה, היסטוריה בת אלפי שנים. אספקת המים לירושלים הציבה מאז ומתמיד אתגר בפני מהנדסי המים בשל גובהה מעל פני הים ומיעוט המעיינות בסביבתה. עד היום בטחון אספקת המים לירושלים בשוטף ובעת חירום מעסיק את קברניטי משק המים הישראלי.
הסיור התחיל בביקור בחברת הגיחון שמספקת מים לכמיליון תושבים בירושלים רבתי כולל הישובים אבו גוש ומבשרת ציון. את הסיור במתקני חברה הדריך מנהל המעבדה המיקרוביולוגית של חברת הגיחון, מר אדיאל גכט שהוא בוגר החוג לבריאות הסביבה במכללת הדסה. הסטודנטים התרשמו מקוי אספקת מי השתייה לירושלים על ידי חברת מקורות ומערך מאגרי מי השתייה בעיקר, כולל מאגר מי השתייה המטופלים הגדול ביותר במזרח התיכון, וקיבלו הסברים על הניטור של מערכת מי השתייה בעיר והתחזוקה של מאגרי מי השתייה בעיר.
אספקת המים לירושלים בתקופה הקדומה נסקרה, כולל דיון בדרך הובלת המים לירושלים בתקופות הקדומות ובתקופות העלייה לרגל לבית שני בימי החשמונאים וממלכת הורדוס. האופן שבו השתמש השלטון העותמני במערכת הובלת המים הקדומה הודגם בסיור.