בקורס "טיפול במי שתייה" של שנה ג' בחוג למדעי בריאות הסביבה מוענקת לסטודנטים נקודת מבט ייחודית על הטיפול במי שתייה בעולם ובישראל. הם לומדים שהטיפול המודרני במים אינו אלא צורה חדשנית של דרכי הטיפול העתיקות שקיימות מאז ומעולם. הובלת מים ממקורות מים מרוחקים למוקדי הצריכה, אגירת המים לעונות ושנים שחונות, הרחקת חלקיקים מרחפים ממים ואפילו שמירת המים מפני מזהמים ואויבים כולם צרכים שעמם התמודדו ספקי המים מאז היווצרות הערים והתרחבותן. עם תהליך העיור, מקורות המים שלידם הוקמו הערים כבר לא הספיקו לספק את צרכי העיר היה צורך לנייד כמויות מים גדלות והולכות ממרחק.

בסיור נלמדה האבולציה מהישן לחדש, והסטודנטים למדו להכיר את מערכת אספקת המים העכשווית והטיפול המודרני במי שתייה בירושלים וגם כיצד תושבי ירושלים התמודדו עם מצוקות דומות כבר לפני אלפי שנים. הסיור החל במאגר המים המודרני והגדול במזרח התיכון שבשכונת בית הכרם בירושלים. סמנכ"ל חברת הגיחון (ספקית המים של העיר ירושלים), המהנדס דני גומבוש סקר את אגירת המים בירושלים כיום, הסביר כיצד מתפקד מאגר מודרני בסדר גודל שכזה, הציג את האתגרים הכרוכים בהובלת המים מהשפלה לירושלים, וסקר את הדרך שבה חברת הגיחון מנטרת ומבטיחה את איכות מי השתייה לתושבים.

המשך הסיור היה במעיין הגיחון, בו למדו הסטודנטים על ביטחון מים בעת העתיקה, בכל דור ודור צרכי הביטחון גדלים ובירושלים הם תמיד מאתגרים יותר מבמקומות אחרים. הובלת לירושלים מבריכות שלמה בימי בית שני, היוותה מבצע הנדסי גדול לאין שעור מהקו הראשון שבאמצעותו הובילו הבריטים מחצית מאספקת המים של ירושלים מנחל הירקון והקו החמישי מהשפלה לירושלים, שמתוכנן לשנת 2025 במסגרת מערכת אספקת המים המודרנית של העיר יהיה גדול יותר מקודמיו אולם יהווה מבצע הנדסי דל בהשוואה לניסים הטכנולוגיים שליוו את אספקת המים לעיר במשך אלפי שנים.