השבוע פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה נתונים שמחזקים את מגמת העלייה במספר הסטודנטים במכללות לעומת ירידה במספר הסטודנטים באוניברסיטאות. מה ההסבר לכך? מהם היתרונות של המכללות? והאם ישנה תחרות בין מכללות לאוניברסיטאות? פרופ' ברטולד פרידלנדר, נשיא המכללה, התראיין בנושא זה ביומן החדשות של ערוץ 7: "מאז שהוקמו המכללות כמות הפונים לתואר ראשון במכללות מגיע ל-65 אחוזים. כיום המסה העיקרית של סטודנטים בראשית דרכם היא במכללות, ולמעשה המכללות הפכו לספק הסטודנטים למסלולי המשך התארים באוניברסיטאות השונות".
הוא הסביר כי "המכללות פונות לשוק העבודה. אנחנו עושים כל מה שצריך כדי להכין את הבוגר למה שהשוק דורש וצריך. האינטראקציה עם הבוגרים שכבר עובדים בשטח נותנת לנו פידבק מה צריך לעשות עוד להכשרת הסטודנטים. יש לבוגרים ניסיון. המקור העיקרי שלנו למקומות עבודה הם בוגרים שלנו שעובדים במקומות שונים. הם פותחים דלת לבוגרים חדשים".
פרופ' פרידלנדר דוחה את הטענה לפיה הרף האקדמי הנדרש במכללות נמוך ומאפשר למי שלא היה מתקבל לאוניברסיטה להשתלב במכללה. לטעמו, העובדה שלבוגרי המכללות אין כל בעיה להשתלב בשוק העבודה יש בה כדי ללמד שאין ממש בטענה לפיה המכללות מאפשרות לסטודנטים חלשים להיכנס בשעריהן.
בדבריו, הדגיש פרופ' פרידלנדר כי "אין תחרות של ממש בין המכללות לאוניברסיטאות ועל האוניברסיטאות לראות במכללות מקור יעיל וטוב לסטודנטים הממשיכים לתארי ההמשך, ומשום כך דרוש שיח הדדי בין ראשי שני האפיקים האקדמיים הללו ומשום כך גם יש להעניק למכללות את כל הכלים הקיימים באוניברסיטאות על מנת להגיע לתוצר אקדמי טוב ויעיל, בין השאר גם לטובת האוניברסיטאות עצמן. בהקשר זה הוא מעודד ומציין כי אכן מתחיל שיתוף פעולה ושיח הדדי מסוג שכזה".