במסגרת תכנית הנשיא למצוינות במכללה, נפגשו משתתפי התכנית עם פרופ' עדה יונת. במפגש, סיפרה פרופ' יונת על דרכה האישית והמקצועית, ועל מחקריה בתחום ייצור החלבונים בתא.
פרופ' יונת, שגדלה בירושלים, התייתמה מאביה בגיל 11 ונאלצה לסייע בפרנסת משפחתה עוד בהיותה נערה. היא כלת פרס נובל לכימיה על מחקרה פורץ הדרך בחקר מבנה הריבוזום.
"העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לכם היא לא להקשיב לעצות של אף אחד", אמרה פרופ' יונת לסטודנטים. "תעסקו במה שאתם אוהבים ובמה שמשאיר אתכם סקרנים ובעלי עניין". לאחר המפגש עם המדענית, אשר התקיים במכון ויצמן למדע ברחובות, סיירו הסטודנטים בביתו של נשיא המדינה הראשון, ד"ר חיים ויצמן. לאחר מכן נפגשו עם הסופר עמוס עוז. עוז, אשר ספריו תורגמו לכ-50 שפות, סיפר לסטודנטים על תחילת הקריירה שלו: "כשהייתי ילד קטן, אהבתי מאוד גלידה וההורים שלי הבטיחו לי שאם אבוא אתם לבית-קפה ואתנהג יפה כשהם נפגשים עם חברים – יקנו לי גלידה". בזמן שהפעוט, המשועמם משיחות המבוגרים המתין לסוף המפגש ולכדור הגלידה המיוחל – היה מתבונן באנשים הזרים שסביבו, בלבושם ובנעליהם, ומנסה לטוות על פי הסממנים החיצוניים את סיפור חייהם. "כך התחלתי להיות סופר". הסטודנטים ניהלו עם עוז ויכוח אינטלקטואלי ער סביב נושא הקנאות במדינת ישראל, ובסיומו החמיא עוז לסטודנטים על השאלות שהציגו לו, ואף אמר: " גם אני לפעמים קנאי".
יומם מעורר ההשראה של הסטודנטים עם אישים שהגיעו להישגים יוצאי דופן, החל בפגישה עם נשיא המכללה האקדמית הדסה ירושלים, פרופ' ברטולד פרידלנדר. הנשיא, שהועלה לדרגת פרופסור בגיל 33, בירך את המצוינים בברכת הדרך. "כל הדרכים פתוחות בפניכם", אמר הנשיא. "כשם שאני הצלחתי – כל אחד מכם יכול להצליח".