השבוע התקיים בניו יורק כנס בינלאומי משותף של החוג לפוליטיקה ותקשורת במכללה האקדמית הדסה ו-Wagner College. הכנס עסק בתחומי התקשורת והניו-מדיה השונים במצבי משבר וחירום. את החוג ייצגו פרופ' דב שנער, ראש המסלול לדיפלומטיה ציבורית ואריק סגל שמרצה בחוג בתחומים דיפלומטיה דיגיטאלית.

הכנס הוא המשך ישיר לשיתוף הפעולה ההולך ומתרקם בשנים האחרונות בין שני המוסדות האקדמיים. לפני כשנתיים נערך כנס בנושא דומה אותו אירחה המכללה ובשנה שעברה התקיים קורס משותף בנושא "דיפלומטיה ציבורית וניהול משברים". הקורס כלל שיעורים משותפים לסטודנטים משני המוסדות באמצעות טכנולוגיית WEBEX ופרויקט סיום של צוותים ישראלים-אמריקניים בנושאים מגוונים.

פרופ' דב שנער לקח חלק בפאנל המבוסס על מחקר השוואתי שערך יחד עם עמיתים ב-Wagner College שבחן את ההתנהלות התקשורתית במצבי משבר בישראל ובארה"ב. אריק סגל הרצה בכנס אודות "האינטרנט ורשתות חברתיות במצבי חירום". נוסף לכך הייתה נציגות ישראלית נוספת בכנס בדמותו של העיתונאי שלומי אלדר שהציג את סרטו התיעודי "ארץ זרה", וכן את אשת הקולנוע טליה תיבון שהרצתה אודות סרטה שליווה משפחת פליטים מסוריה בדרכה לאירופה.

היום השני של הכנס התרכז באחד הנושאים המשמעותיים והמוכרים ביותר כיום - "פייק ניוז (Fake news) ואמינות המדיה בעידן של היום". אחד המחקרים הבולטים בהקשר זה והוצג אף הוא בכנס הוא של פרופ' ג'פרי קראוס שבחן את מערכת הבחירות בארה"ב ב-2016.

מתוך הפעילות בכנס