מחקר חדש של צוות חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון והמכללה האקדמית הדסה אשר בחן את ההשפעה של מימון פרויקטים חברתיים על ידי גופים עסקיים על המניה של הגורם המממן, מצא כי ה"רווח" הכלכלי דומה לזה של קמפיין שיווקי או פעילות יחסי ציבור ומכאן מסיקים עורכי המחקר שהשקעות חברתיות הן בחזקת רווח לכל ועדיפות יותר מקמפיין זה או אחר.
המחקר, אשר תוצאותיו פורסמו לאחרונה בז'ורנל "Public Money & Management" בהשתתפות ד"ר צביקה אפיק, ראש החוג לניהול ארגוני שירות במכללה האקדמית הדסה וצוות חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון בדק סדרת מחקרים בנושא השקעות חברתיות: פרופ' רמי יוסף, ד"ר חגי כץ ומר אריה לוי, חקר את השפעת ה"הנפקה" של אג"ח חברתי על מחיר המניה של הפירמה שמממנת את אותו פרויקט החברתי ומצא כי אמנם ההשפעה הכלכלית אינה גדולה לטובת הפירמה, אך בכל זאת, מדובר בהשפעה כלכלית הדומה בגודלה ובאופייה לזו של קמפיין שיווקי או פעילות יחסי ציבור.
המחקר בחן 132 השקעות חברתיות (SIB) שהונפקו מראשית הפעילות העולמית בתחום זה בין 2010 ל-2018. הנתונים התאימו לניתוח 33 אירועי השקעה במתודולוגיה של חקר אירוע כמקובל במימון. מדובר במחקר בתחום חדש יחסית בעולם האקדמי והראשון שבודק את ההשפעה הכלכלית על הגוף המשקיע.
ד"ר צביקה אפיק מסביר כי "המסקנה המשמעותית שעולה מן המחקר היא שטוב יעשו חברות עסקיות וחברות פרטיות בכלל אם ישקיעו את המשאבים שלהם בפרויקטים חברתיים במקום בקמפיינים שיווקיים או יח"צ שכן התוצאה הכלכלית עבורן תהיה דומה אבל הערך החברתי לעומת זאת יהיה גדול הרבה יותר וכך כולם ייצאו נשכרים".
לקריאת כתבה אודות המחקר בעיתון "גלובס" (09.12.2019)
לדף הבית של החוג לניהול ארגוני שירות