בחודשים ינואר-מאי 2021, התקיים בחוג להפרעות בתקשורת קורס לימודי המשך בנושא: אפרקסיה של הדיבור בילדות: מתאוריה ומחקר לקליניקה.
אפרקסיה של הדיבור בילדות (Childhood Apraxia of Speech) הינה ישות קלינית ייחודית בתחום הפרעת דיבור בילדים ולכן מאתגרת את קלינאי התקשורת מבחינה קלינית ומחקרית.
אפרקסיה של הדיבור בילדות גורמת לילדים להיות בעלי מובנות דיבור נמוכה מאד ולפעמים לא לדבר כלל. מאפייני הדיבור של התופעה אינם חד-משמעיים ולא לכל הילדים יש את כל המאפיינים ואפילו לא נמצא מאפיין משותף אחד. מבחינה נוירולוגית וגנטית, עדיין לא נמצאו סמנים ברורים לתופעה ובינתיים נמצאו מאפיינים אלו רק בקרב מקרים מעטים וקשים במיוחד. מכאן נובע הקושי לקלינאי התקשורת בקביעת האבחנה, בפיתוח כלי אבחון ובמתן טיפול לילדים עם אפרקסיה של הדיבור בילדות.
בקורס לימודי ההמשך, בריכוזן של ד"ר אריאלה נחמני וד"ר אביבית בן-דוד מהחוג להפרעות בתקשורת, השתתפו כ-60 קלינאיות מכל רחבי הארץ. בקורס השתתפו מרצות ונשות מקצוע מהטובות בארץ בתחומי המחקר, האבחון והטיפול באפרקסיה אשר חלקו עם המשתתפים מהידע שלהן ומניסיונן המחקרי והקליני.
משובי המשתתפים בקורס היו טובים מאד. הם ציינו שלמדו רבות והעמיקו את הידע בתחום וכי הם מרגישים שיוכלו לתת שרות טוב יותר בעת טיפול בילדים עם לקות זו. בעקבות הקורס המעמיק אף עלו בקשות לקורסי המשך בתחומי עניין באפרקסיה של הדיבור בילדות, כמו מאפייניה בתסמונות גנטיות שונות.