בשבוע החולף התקיים בחוג למדעי המעבדה הרפואית מפגש ייחודי - בוגרי החוג שהתקבלו ללימודי רפואה הגיעו לחלוק עם סטודנטים לתואר ראשון את הדרך האישית שלהם "במסע".
הבוגרים נתנו הסבר על השלבים בתהליך הקבלה ללימודי רפואה בתכנית ה-4 שנתית. סיפרו על האתגרים וההצלחות. העניקו המלצות, ועצות לדרך המאתגרת - מאיפה שואבים השראה ומוטיבציה להמשיך גם כשקשה.
למעלה מ- 120 סטודנטים השתתפו (פרונטלית ובמקוון) במפגש.
מאור לוי, העביר הסבר מסודר בליווי מצגת על התהליך בכללותו, מרגע השלמת קורסי הליבה בחוג, דרך החלק הקוגניטיבי והחלק האישיותי בתהליך הקבלה הארוך.
תהילה כהן, בוגרת החוג למדעי המעבדה הרפואית התחילה השנה את לימודי הרפואה, מסלול 4 שנתי באוניברסיטת ת"א. תהילה סיפרה שהיא תמיד רצתה ללמוד רפואה אך מאוד חששה. היא ניסתה לאחר השירות הלאומי שלה להתקבל אך הפסיקה באמצע. במהלך התואר בשנה ג' ניסתה שוב אך לא התקבלה ודווקא לאחר שהחלה תואר שני, עשתה ניסיון נוסף שצלח. תהילה סיפרה שהדרך קשה אך אפשרית והמליצה לסטודנטים ולמתעניינים שבמהלך הדרך יידעו לתת לעצמם את ההפסקות הדרושות כדי לקחת אוויר ואפילו לעבוד במקביל לתהליכי המיון שיכולים להימשך זמן רב והם מאוד תובעניים.
דניאל אילוז, בוגרת החוג למדעי המעבדה רפואית, כיום סטודנטית שנה ב' במסלול ה-4 שנתי באוניברסיטת ת"א. דניאל סיפרה שבמהלך שנה ג' של התואר הראשון התמיינה לתכנית ה-4 שנתית אך פספסה בשתי נקודות את ציון הסף. בשנה לאחר מכן, ניסתה שוב והצליחה להתקבל לכל הפקולטות.
אלמוג חוטר, בוגר תואר ראשון לחינוך במכללת אורות ישראל, השלים את קורסי הליבה במכללה והתקבל לתכנית ה-4 שנתית באוניברסיטת אריאל. סיפר אף הוא על הדרך שעשה וצבי חפץ, בוגר תואר ראשון במדע המדינה ויחב"ל באוניברסיטה הפתוחה, השלים במכללה את קורסי הליבה והתקבל לתכנית ה-6 שנתית באוניברסיטת ת"א.
לסיכום דבריו של צבי חפץ: "תודה רבה על מתן ההזדמנות לשתף בסיפורי האישי. אני מקווה שהצלחתי לתרום ולו במעט לסטודנטים ולספק להם מוטיבציה וכוחות להמשך, כל אחד ומסלולו - לימודי הרפואה או המשך במעבדה הרפואית על כלל אפשרויותיה".
תודה לרפואנים על הנכונות לשתף ולתרום מנסיונם לסטודנטים בתואר הראשון. החוג למדעי המעבדה הרפואית גאה בכם ובהצלחות שלכם!
צולם על ידי: בדור ג'בר