האקאתון אפזיה מאחורינו. לאחר 48 שעות של פיתוח רעיונות, גיבוש צוותים, עבודה משותפת, התייעצות עם מנטורים, העשרת העולם המקצועי והאישי, אוכל טעים וחוויות מטורפות. שאפו ענק לכל המשתתפים היה כיף ומרתק!

הרעיונות המצטיינים שנבחרו הינם:

  1. מקום 1 ופרס כספי של 5,000 ₪ - תיק Talk / שי גיליס, יעל ווליס ונדל, עמית טל, מיתר לוביץ' אביאור, הדר בנאיש, דניאל דאודי, עידן הרשקוביץ, תמר עמר (קהילת TOM, עיצוב תעשייתי מכליל) 
    יצירת ערכת חירום שתלווה משפחות של אנשים עם אפזיה מהרגע הראשון. הערכה תכיל עזרים שיאפשרו לבני המשפחה להבין את התופעה, להבין את הקשיים איתם יתמודד האדם שלקה באפזיה, לתקשר ביתר קלות עם אותו אדם, לתת הסבר לצוות הרפואי על מאפייני התופעה, ולכלול פרטי קשר רלבנטיים למטפלים בתחום, כרטיס אישי/אביזר למטופל שיתקשר את בעייתו לסביבה.
  2.  מקום 2 ופרס כספי של 3,000 ₪ - Etalk / תומר מליק (מדמ"ח), איתי גרובר ונועם שרון (עיצוב תעשייתי מכליל)
    החלפת הלוח הלבן המשמש קלינאי תקשורת באפליקציה המחוברת במקביל למספר התקנים חכמים – טאבלט, מחשב נייד, טלפון חכם, מחשב נייח. הלוח הלבן משמש כמכשיר טיפולי לאנשים עם אפזיה מזה כ 50 שנה. האפליקציה שתפותח תאפשר למטפל לתקשר באופן יעיל יותר עם המטופל/מספר מטופלים ע"י שיתוף מסך, ניצול טכנולוגיית AI לתקצור והמחשת טקסט באופן ויזואלי לפישוט השיח, וכן ליצירת ארכיון משיחות קודמות לייעול הטיפול ומעקב אחר התקדמות המטופל.
  3. מקום 3 ופרס כספי של 2,000 ₪- SociALL / שקד שטסל (מדמ"ח), ג'סיקה גרסולקר וחן דיקמן (ביוטכנולוגיה)
    הנגשת רשתות חברתיות - בפרט פייסבוק - לאנשים עם אפזיה על ידי פיתוח אפליקציה: המייצרת פיד פייסבוק "נקי" וללא מסיחים, המייצרת תקציר מתוך טקסטים/פוסטים רבי מלל, המציגה טקסט/מושגים באופן ויזואלי, המפשטת את תהליך העלאת תמונות לפייסבוק ושיתופם, המאפשרת הוספת משפטי טקסט לפי זיהוי ההקשר לטובת יצירת תוכן טקסטואלי בפייסבוק, המאפשרת חיבור בין אנשים עם אפזיה על סמך פעילותם ברשת החברתית.

 

הפרסים ניתנו לזוכים מטעם CHW