בפעם הראשונה, ישראל נכללה בסקר עולמי של אופטומטריסטים ורופא עיניים בנושא ניהול מיופיה (קוצר ראייה).

מאמר חדש פורסם החודש בכתב עת היוקרתי Investigation in Ophthalmology and Vision Science  אשר מתאר גישות ואסטרטגיה טיפולית של רופאי עיניים ואופטומטריסטים בעולם בנושא ניהול מיופיה.

השכיחות של מיופיה, או קוצר ראייה, עולה בעולם ומגיע לממדים של מגפה. יש תחזית שעד שנת 2050, חצי מהאוכלוסייה בכדור הארץ יהיו בעל מיופיה. אנשים בעלי מיופיה לא רק צריכים משקפיים, הם גם בסיכון מוגבר להתנתקות רשתית, גלאקומה (לחץ תוך עייני גבוה) ועוד מחלות שיכולות לגרום לעיוורון. לכן חשוב לעולם הרפואה להאט את התפשטות המגפה. עד כה, הסקר העולמי לא כלל את ישראל.

חוקרות מהחוג לאופטומרטיה במכללת הדסה, פרופ אריאלה גורדון שאג וד"ר עינת שניאור הצטרפו לקבוצת מחקר עולמית של International Myopia Institute והפיצו את השאלון בישראל. במחקר נימצא שניתן להאט את ההתקדמות של קוצר ראייה על ידי כמה שיטות. השיטה הכי יעילה היא טיפול בעדשות מגע מיוחדת, ואחריה טיפול בטיפות אטרופין ומשקפיים מיוחדות. למרות האפקטיביות של הטיפול, רוב אופטומטריסטים ורופאי העיניים בעולם עדיין לא משתמשים בטיפולים אלו, אבל אחוז הטיפול עולה מאז 2019.

כדי להעלות את המודעות בקרב אופטומרטיסטים ורופאי עיניים לטיפולים אלו, היה צריך לעשות סקר כדי להבין מה הם יודעים ומה חסר להם. ה International myopia Institute  וחוקרות סבורות שזה צעד חשוב למגר את המגיפה.

 

לקריאת המאמר- לחצו כאן