הרשמה אונליין
על המרכזכל מה שקורה

5 טיפים לניהול קריירה מוצלחת

כתבה: לימור אטד 

מסלול קריירה נכון מתחיל בהחלטה על תחום הלימודים, ולא פחות חשוב – על מוסד הלימודים. מוסד אקדמי שמעניק לסטודנטים ולבוגרים שלו לא רק ידע תיאורטי אלא גם מיומנויות וכישורי קריירה - החל משלב חיפוש העבודה ועד קבלתה, ייעוץ בניהול הקריירה והזדמנות למפגש עם מעסיקים פוטנציאליים, הוא זה שיעניק להם את היתרון היחסי בשוק העבודה התחרותי של היום. זה המוסד שיסלול להם את הדרך לקריירה צומחת ומתפתחת. מומחי המרכז לניהול קריירה של המכללה האקדמית הדסה עם 5 טיפים שיביאו אתכם להצלחה:

1. השקיעו מחשבה בבחירה מה ללמוד - ואיפה ללמוד. רובנו נמצאים לפחות שליש מהיום בעבודה, אז כדאי שהשליש הזה יהיה מעניין ונעים. בחירת תחום הלימודים היא אחת ההחלטות המורכבות בחיים, במיוחד כשהיא נעשית בגיל צעיר. לא הרבה אנשים יודעים בסביבות גיל 20 מה הם רוצים להיות כשיהיו גדולים, לכן חשוב להשקיע מחשבה רבה בבחירת תחום הלימוד, וכמובן ללכת גם אחרי הנטייה הטבעית, הרצונות והתשוקות. השקעה של כמה שנים בלימודים שלא מעניינים אתכם היא קשה, עבודה עשרות שנים בתחום כזה היא די בלתי נסבלת. אחרי שבחרתם מה ללמוד, התפנו לבחור את המוסד האקדמי שבו תלמדו. עשרות אלפי בוגרים יוצאים ממוסדות הלימוד השונים מדי שנה, ומתחרים זה בזה על המשרות הקיימות בשוק העבודה. מוסד אקדמי שמספק הכוונה וייעוץ בניהול הקריירה, הזדמנות לעבודה מעשית בתחום או מפגש עם מעסיקים, יקנה לכם יתרון יחסי בתחרות הזו.

2. נטוורקינג זו לא מילה גסה. כישורים הם המפתח להצלחה, אבל בעולם שלנו קשרים חשובים לא פחות. קשרים עם האנשים הנכונים יכולים להשיג עבורכם את התפקיד הראשון שלכם בתחום, ואפשר ליצור אותם כבר בשלב הלימודים: מוסד אקדמי שמשלב בין מרציו אנשי מפתח בתעשייה, ומקיים ירידי תעסוקה ומפגשים עם מעסיקים, למעשה יפתח לכם דלת לעולם שמחוץ לאקדמיה.

סטודנטים במכללה

3. כישורי קריירה – אפשר לפתח את זה. מכירים את אלה שהכל מצליח להם? הם עובדים בעבודת החלומות שלהם, מתקדמים במעלה הארגון וגם זוכים להערכה? זה לא שיש להם יותר מזל מכם, הם פשוט מנהלים את הקריירה שלהם נכון. בעולם התעסוקה התחרותי של היום, פיתוח כישורי קריירה הוא דבר הכרחי להצלחה תעסוקתית, החל משלב ההכנה לראיון העבודה ועד לשלב השיווק העצמי. מוסד אקדמי שילמד את הסטודנטים שלו לפתח כישורי קריירה באופן נכון, יעלה אותם אל מסלול ההצלחה בהמשך דרכם המקצועית.

4. ניהול קריירה? יש דבר כזה. אחרי שהבנו שאת כישורי הקריירה אפשר לפתח, מגיע שלב ניהול הקריירה. במהלך הלימודים הסטודנטים עסוקים בעיקר בלמידת החומר ובהכנה למבחנים, ותפקידו של המוסד האקדמי הוא לכוון אותם כבר בשלב הלימודים לניהול קריירה נכון. איך עושים את זה? על ידי מרכזים ייעודיים המתמחים בתחום. במכללה האקדמית הדסה ירושלים, למשל, פועל "המרכז לניהול קריירה", שנועד לסייע בהכוונה ובשילוב סטודנטים ובוגרי המכללה בשוק העבודה – החל משלב חיפוש העבודה ועד להשתלבות בשוק העבודה. באמצעות המרכז מקבלים הסטודנטים ידע ומיומנויות בחיפוש עבודה ובניהול הקריירה שמחכה להם, על ידי הכוונה וייעוץ תעסוקתי אישי, לוח משרות מעודכן, סדנאות והרצאות המועברות על ידי מומחים בתחום, מפגשי מעסיקים, יריד תעסוקה וכיו"ב. הכנה מקיפה ומוקדמת לעולם שבחוץ מסייעת לסטודנטים לא רק להגיע בטוחים ומוכנים יותר לשוק העבודה, אלא גם מציידת אותם בכלים יישומיים רלוונטיים ובקשרים חשובים. נטוורקינג כבר אמרנו?

5. סמנו מטרות. אחרי שיהיו בידיכם הכלים, הידע, המיומנויות והקשרים הנכונים לתחילתו של מסלול הקריירה שלכם, הציבו לעצמכם מטרות לא רק לגבי התפקיד הראשון שלכם בתחום, אלא גם לזה שיבוא אחריו. כשתדעו לאן פניכם מועדות בתחום התעסוקתי שלכם, ובעזרת הכוונה נכונה של המוסד האקדמי, יהיה לכם קל יותר לצעוד לשם.