הרשמה אונליין
על המרכזכל מה שקורה

כוחו של הדימוי הוויזואלי והווקאלי בעיצוב המציאות: תואר ראשון בתקשורת צילומית

השילוב בין התפתחות האינטרנט, הרשתות החברתיות והסמארטפונים לבין נגישותן של טכנולוגיות חדשות להעברת מסרים כמו: תוכנות תלת מימד, עריכת וידאו, אפטראפקט, מציאות מדומה, אפליקציות לעיבוד תמונה, גרם למהפכה שבה כל אדם יכול לעצב ולברוא את המציאות לפי ראות עיניו.

התפתחותה המאסיבית של המדיה החזותית על כל שפע הטכנולוגיות המעצבות אותה הפכה אותה לכלי ראשי בהעברת מסרים חברתיים ובעיצוב התפיסה האישית והתודעה הקולקטיבית. קיימות תכניות לימוד שונות שעוסקות בעולמות החזותיים. הבולטות בהן: תקשורת צילומית ותקשורת חזותית. נקודת המוצא של האחת היא העולם הצילומי ונקודת המוצא של האחרת היא העולם הגרפי. 

מה ההבדל בין לימודי תקשורת חזותית לתקשורת צילומית? 

לימודי תקשורת חזותית ולימודי תקשורת צילומית אלו מסלולי לימוד מאוד מבוקשים בקרב צעירים המעוניינים להפוך את האהבה לעולם החזותי לפרנסה. אלו תחומים שיש להם לא מעט מן השותף: תכני לימוד או אפילו כיווני קריירה מסוימים, אך הם גם נבדלים זה מזה.  

תקשורת חזותית:

  • ההכשרה ומטרותיה: תואר ראשון בתקשורת חזותית הוא מסלול לימודים מתחום העיצוב הגרפי, שאורכו במרבית המקרים הוא 4 שנים. במהלכן הסטודנטים והסטודנטיות רוכשים ידע תיאורטי לצד התנסות מעשית רחבה בתחומים כגון קומפוזיציה, טיפוגרפיה רישום וציור, תוכנות מחשב כגון אינדיזיין ואילוסטרייטור. בסוף הלימודים הסטודנטים נדרשים להציג פרויקט גמר בו הם מביאים לידי ביטוי את מכלול המיומנויות, הכישורים והכלים שרכשו לאורך התואר במטרה להפוך למעצבים גרפיים מן השורה.
  • כיווני קריירה: בוגרי תוכנית הלימודים לתואר ראשון בעיצוב גרפי יכולים לעבוד כפרילנסרים, להקים עסק עצמאי לעיצוב לעולמות הדפוס והרשת, להתברג בתעשיית התקשורת ולעבוד כשכירים בחברות הפקות, חברות שירותי שיווק, חברות פרסום ולעצב אריזות למוצרים, או לסייע בהפקת פרסומות לערוצי המדיה השונים. בנוסף ניתן להמשיך ללימודי תואר שני בעיצוב או אומנות.

תקשורת צילומת:

צעירים בעלי תשוקה להשפעה ועיצוב זירה זו המעוניינים להעמיק ולהרחיב אופקים ירכשו את מיטב הידע והכלים להתפתח כיוצרים ואנשי תעשייה בתוכנית לימודים לתואר ראשון בתקשורת צילומית במכללה האקדמית הדסה.

  • ההכשרה ומטרותיה: תואר ראשון בתקשורת צילומית במכללה האקדמית הדסה הוא מסלול לימודים יחיד מסוגו בארץ שמכשיר את הסטודנטים והסטודנטיות בדרכם להפוך ליוצרים חזותיים מהמעלה הראשונה. לאורך 4 שנות התוכנית, הסטודנטים שלנו לומדים להתמחות בתחומי מדיה חזותית רבים, מגוונים, העדכניים ביותר בשוק העבודה והתעשייה , כגון צילום ועריכת וידאו, צילום ועריכת סטילס, גיימיניג וחשיבה משחקית, אנימציה, סטודיו דיגיטלי, עיצוב ממשק משתמש, /D3/VR/AR , יישומים אינטראקטיביים, חשיבה שיווקית, עיצוב גרפי סאונד ותסריטאות. הסטודנטים שלנו בוחרים אחד מבין 2 מסלולי התמחות: תיעודי או פרסומי המכילים שורה של קורסי לימוד מעשירים ומעניינים ובשנה האחרונה הם מכינים עבודות גמר ויוצאים לסטאז' באחד מ-50 הגופים והמוסדות המחוברים לחוג שם הם עושים את צעדיהם הראשונים בתעשייה.
  • כיווני קריירה: בוגרי החוג משתלבים בתעשייה כצלמים או עורכים בתחומי הסטילס או הווידאו, הם יכולים לפתוח חברת הפקות ולעבוד כעצמאיים או לעבוד כשכירים במשרדי פרסום, בעיתונות, בחברות הפקות מולטימדיה, חברות גיימיניג, חברות סטרט-אפ, להפוך לצלמי אופנה, צלמי מזון, צלמי מגאזין דוקומנטריסטים, צלמים לתעשיות השונות. לעסוק בעולמות האנימציה והגיימיניג, בתחומי השיווק והתדמית ובבניית אתרים. כמו כן הם יכולים להמשיך להעשיר את עולמם בלימודי תואר שני בצילום, אמנות או תקשורת במוסדות אקדמיים בארץ ובעולם.

להשתמש בדימוי הוויזואלי ככלי חברתי

המכללה האקדמית הדסה, הממוקמת בירושלים - עיר בה מתקיים מארג חברתי-תרבותי מהגדולים והמגוונים ביותר, שמה דגש רב על עשייה היצירתית במרחב הקהילתי. הסטודנטים הלומדים בחוג נחשפים ונושמים את ההווי הירושלמי המיוחד. הם נדרשים במהלך לימודיהם במסגרת התואר הראשון בתקשורת צילומית  להיפגש עם מבחר מרשים של אוכלוסיות ולפתח לא רק את המיומנויות היישומיות להתמודדות עם נושא ומסר: יישום לאינטרנט, ממשק UI/UX או איך ליצור וסרט דוקומנטרי  קצר אלא לומדים  גם איך לפתח ולעצב את  תודעתם החברתית, להנגיש מסרים לקהלים שונים וליצר מצב המוביל למודעות ולשינוי. 

תודעה זו מנחה את הגישה היצירתית והאמנותית שלהם, מקנה לה ייחוד ומשמעות שמהדהדת מעבר לסביבת הלימודים אל העולם שבחוץ, והופכת אותם ליוצרים מקצועניים, חכמים, רגישים, שמבינים הן את רזי המקצוע והן את החברה הישראלית, המורכבת והסבוכה, ליוצרים האמונים על יצירת תוכן שלם ומשכנע בעל קסם וייחודיות כל זאת דרך פעילותם בזירות השונות: הרשת המדיה, העיתונות והתעשיות של עולמות הקולנוע הקצר הפרסום, התדמית הגיימיניג ועוד....

אם התשוקה למדיה החזותית בוערת בכם ואתם רוצים לפתח אותה לכדי מקצוע - זו ההזדמנות שלכם, ההרשמה לשנת הלימודים תשפ''ג בעיצומה! היכנסו לכאן ושריינו לכם מקום בספסל הלימודים עוד היום!