הקדמה

מחלת AMD –age macular related degeneration - היא הגורם השכיח לעיוורון בעולם (Klettner et al., 2015) ושכיחותה עולה עם הגיל (Klein et al., 2007). מחקר זה יבחון את ההשפעה של עדשות E SCOOP על חדות הראייה ועל הרגישות לניגודיות בנבדקים עם AMD . העדשות מוצבות מעל המרשם של הפציינט והן אמורות לשפר את איכות הראייה מכיוון שהן כוללות פילטר צהוב שמיועד לשפר את הרגישות לניגודיות. יש גם מערכת של פריזמות שמאפשרת להזיז את התמונה לאזור תקין ברשתית ולהסיט את התמונה מאזור המקולה שנפגעת במחלה זו (Al-Karmi, 2006 and Markowitz).

שיטות

במחקר השתתף כרגע נבדק אחד בן 70 עם מחלת AMD שאובחנה על ידי רופא עיניים, עם חדות ראייה של 6/15. הנבדק היה ללא מחלות עייניות או ססטמיות. בוצעה רפרקציה מהירה בכדי לוודא את מרשם , ונמדדה חדות ראייה (לוח סנלן) וקונטרסט (לוח Bailey Lovie Contrast) עם ובלי עדשות ה- ESCOOP. כל הבדיקות היו חד-עיניות. כמו כן הנבדק מלא שאלון סובייקטיבי לגבי העדשות בכדי להעריך את תחושת הפציינט עם עדשות E SCOOP. האנליזה סטטיסטית תבוצעה ע"י מבחן קורלציה ומבחן paired Ttest דו זנבי.

תוצאות

נצפה שיפור בחדות ראייה מ-6/15 ל-6/12 וגם בקונטרסט מ-0.3 ל –0.2 בעקבות השימוש בעדשות ESCOOP. הנבדק דיווח בשאלון הסובייקטיבי כי הוא מרגיש שעדשות ה- ESCOOP יותר נוחות בהסתכלות הסביבתית לאחר כמה דקות. המחקר עדיין בביצוע.

מסקנות

עד כה נצפה שיפור במדדים השונים בעקבות השימוש בעדשות ESCOOP. יש להמשיך את המחקר לשם הסקת מסקנות.