שם הסטודנטיות: ביילה אליאס ושראל בן-דוד
שם המנחה: גברת יהודיתה גורליק

הקדמה:

בדיקת NOTT (Del Pilar Cacho et al., 1999), היא בדיקה אובייקטיבית מהירה לקביעת Lead/ Lag. לוח PRIO הוא סוג של מטרה/ גירוי אקומודטיבי, שנוצר עבור שימוש בבדיקת רטינוסקופיה דינמית, עם תאורה, מתחבר לפורופטר (phoropter) ונועד לדמות מסך מחשב (Davis, 2003). מחקרים מראים ששיטת NOTT ושיטת MEM מניבות תוצאות שונות (Penisten et al., 2004). במחקר זה השווינו את כמות האקומודציה המופעלת בזמן קריאה מלוח PRIO לעומת קריאה מדף מודפס בעזרת בדיקת NOTT.

שיטות:

נבדקים בריאים עברו רפרקציה סובייקטיבית, בדיקות לרחוק )חדות ראיה עם לוחCT ,Snellen ) ולקרוב )חדות ראייה עם לוח jaeger ובדיקות ,CT, stereopsis Paul Harris randot, push away amplitude).בוצעה בדיקת NOTT (במרחק 40 ס"מ) מול לוח PRIO (בודקת א) ובעזרת לוח מודפס (בודקת ב). כל בדיקה בוצעה שלוש פעמים והממוצע וסטיית התקן חושבו. חצי מהנבדקים החלו עם בדיקת NOTT וחצי עם בדיקת PRIO באופן אקראי. כל בודקת הייתה עיוורת לתוצאות רעותה. השוואה סטטיסטית בין תוצאות הבדיקות (MEM, NOTT, and PRIO) נבחנה באמצעות מבחן קורלציה ו- paired Ttest ומבחן Bland and Altman (1986).

תוצאות:

השתתפו במחקר 30 נבדקים ( 4גברים) בגילאי 18-28 (גיל ממוצע: 23.50 ±2.49 שנה). לא נמצא הבדל (P=0.38) בין תוצאות ממוצע אקומודציה בלוח PRIO (D0.54 ± 0.24) ובין לוח מודפס (D0.53 ± 0.3). נמצאה קורלציה בין הבדיקות בלו PRIO ללוח המודפס (r=0.79). תוצאות אנליזת Bland & Altman הראו כי ממוצע ההפרשים בין הבדיקות הוא D0.01 ± 81.0.

מסקנות:

ניתן לבצע בדיקת ראיה לתגובה אקומודטיבית בשיטת רטינוסקופיה דינמית NOTT עבור שימוש בלוחPRIO ותוצאות הבדיקה יהיו חלופיות ביחס ללוח מודפס. התגובה אקומודטיבית אינה מושפעת מהמימד בו קוראים (טקסט מודפס או טקסט במחשב).

מרכזת המחקר לתואר ראשון: ד"ר עינת שניאור