שם הסטודנטיות: סלומה מימון ואילנית שישפורטיש
שם המנחה: גברת ג׳ולי אוחיון
הקדמה:
עדשות Silicon Hydrogel פותחו על מנת להגביר את העברת חמצן לקרנית בזכות הוספת מולקולת Silicone להרכב המקורי של עדשות Hydrogel (Mueller, 1979). עדשת Dailies Total 1 (Alcon, DT1 ,Delfilcon A) בנוייה בקצוות מ-silicone hydrophilic ובמרכז העדשה מ-Silicone hydrogel , מבנה המאפשר תכולת המים משתנה. עדשת Clarity one day (somofilcon A, Cooper Vision, C1D) מורכבת מתכולת מים אחידה בכל העדשה. מטרת המחקר לבחון האם שיטת מבנה המאפשר תכולת המים משתנה משפיעה על שעות הרכבה ותחושת נוחות סובייקטיבית של הנבדק.
שיטות:
במחקר השתתפו נבדקים בריאים בגילאים 18-40 שנה עם נסיון בהרכבת עדשות מגע ועם חדות ראייה של לפחות 6/9. לאחר התאמת העדשות הנבדק יקבל עדשות בשיטת מיסוך כפול. לאחר מינימום 6 ימים, הנבדקים יבואו עם אחת העדשות ויעברו בדיקת חדות ראייה, רגישות לניגודיות (לוח FACT) ויענו על שאלון סובייקטיבי. חצי מהנבדקים (באופן אקראי) יחלו את ההתאמות עם עדשה מסוג Dailies total 1 וימשיכו עם Clarity one day וחצי יחלו בסדר הפוך. עין ימין בלבד תיכלל באנליזה. נשווה חדות ראייה וקונטרסט בשתי העדשות עם מבחןT מזווג. נוחות סובייקטיבית תיבדק ע"י מבחן T TEST ומבחן חי בריבוע.
תוצאות:
במחקר השתתפו 7 נבדקים (6 נשים), בגילאי 21-27 ( 24.57±1.84 שנים).
עד כה נבדק אחד עבר את כל שלבי המחקר. נמצא כי חדות ראייה עם העדשה DT1 (1.25 LogMAR), הייתה טובה יותר טובה מאשר עם עדשה C1D (1.00 LogMAR). לעומת זאת, הרגישות לניגודיות הייתה טובה יותר עם עדשה C1D (8.00 cpd) מאשר עם DT1 (7.8 cpd). הנבדק דיווח על כך שהרכבת DT1 הייתה יותר נוחה מאשר הרכבת C1D
(ציון השאלון הסובייקטיבי 4 לעומת 3 בעדשה C1D). בנוסף לכך הוא חווה פחות שינויים בראייה, תנודות או הדרדרות עם העדשה DT1 (ציון השאלון הסובייקטיבי 5 לעומת 4 בעדשה C1D). המחקר ממשיך להתבצע.
מסקנות:
עדשות מגע סיליקון היידרוג׳ל בעלות טכנולוגית Water Gradient משפרות את נוחות ההרכבה.
מרכזת המחקר לתואר ראשון: ד"ר עינת שניאור