מיכלים חכמים המיועדים לאחסון מזון מבושל במטבחים מקצועיים
בכל שנה נזרקים כ75 אלפי טונות של מזון בר הצלה במטבחים מוסדיים. השימוש בטכנולוגיות מתקדמות פותח אפשרויות חדשות בעולמנו, בפרויקט ביקשתי להטמיע את הטכנולוגיות הללו בעולם המטבחים המקצועיים.
תחום המסעדנות ושירותי ההסעדה עובר שינויים והתפתחויות, בעוד שתחום הבטיחות המזון עדיין לוקה בחסר.
המיכל מורכב משני חלקים- מיכל ומכסה שבו מוטמעים חלקי הטכנולוגיה. המיכלים מגיעים במגוןן גדלים המותאמים לאחסון אופטימלי במקררים ובהתאמה לנפחים סטנדרטים במטבח המקצועי.
בחלקו הפנימי של המכסה מוטמע חיישן המנטר בזמן אמת זיהומים פוטנציאלים במזון. החיישן, שנעזר בטכנולוגיית AI מעביר נתונים לצוות המטבח, ובכך מונע הגשת מזון עם פוטנציאל סיכון לסועדים. השימוש במערכת מעניק לצוות שליטה בתחום הבטיחות במזון, ובנוסף תורם לייעול מערך המלאי, ההכנות וההזמנות של המטבח.
בעיצוב המיכל נבחנו מספר היבטים שונים.
בהיבט החומרי, המיכל עצמו מיוצר מפוליקרבונט שנבחר בזכות עמידותו בפני חום ובפני פגיעות.המיכל עצמו וכל חלקי המכסה מיצורים מחומרים או בעלי תוספים נוגדי בקטריות.
צורת המיכלים ופני השטח נקיים מפינות חדות ואזורים צוברי זיהומים ופשוטים לניקוי וסניטציה. הנפח והגודל של המיכלים מתייחסים גם למיכול המזון ולהגדלת שטח האחסון ובנוסף, לארגונומיה ותרחישי השימוש של הצוות. במכסה ישנה ידית לפתיחה מהירה בזמן הסרוויס והשוליים מאפשרים שליפה מהירה של מיכלים אשר נמצאים אחד מתחת ומעל לשני. הסגירה נעשית על ידי מכסה ואקום שאוטם את המיכלים ומגן על המזון מפני מזיקים חיצוניים ומשמר אותו לאורך זמן.
המזון הוא מקור האנרגיה שמניע את גוף האדם והצריכה שלו הוא צורך בסיסי. זיהום במזון הוא זיהום בגוף והמודעות סביב הנושא גדלה.
בתפיסה שלי, לפני שהמזון צריך להיות טעים, מתוחכם או פוטוגני הוא צריך להזין ולהחיות אותנו