מערך חינוכי הרותם ילדים להצלת מזון דרך הנגשת מידע ואקטיביזם חברתי
פתרונות טכנולוגיים רבים מציעים כיום כלים המיועדים להפחתת בזבוז ואובדן של מזון, מאפליקציות לשיתוף מזון ועד פלטפורמות שבאמצעותן ניתן לסרוק את הירק והפרי כדי לקבל את כל נתוני ההבשלה שלהם וכך לתכנן את הצריכה בהתאם. אם יש כל כך הרבה פתרונות מוצעים, למה אנחנו עדיין מבזבזים ומשליכים כמויות משמעותיות של מזון?
מהנתונים בשטח עולה שנדרש מהלך עומק משמעותי אשר יביא לשינוי הרגלים ולהתנהגות מקיימת. אובדן מזון מתרחש בכל שלבי אספקת המזון, בשלבי העיבוד, הייצור, האריזה האחסון, וכן בשלבי הקמעונאות והצריכה. במחקר שנערך בשנת 2011 על ידי ארגון המזון והחקלאות של האו"ם דווח שהערך הכלכלי של אובדן המזון בעולם נאמד בכ-940 מיליארד דולר לשנה.
אחרי מחקר מעמיק, הבנתי שהפתרון יגיע מחינוך. החינוך שלנו את עצמנו, עיצוב התפיסה והיחס של דור העתיד אל נושא בזבוז המזון. ילדים הם צרכני העתיד והם סוכני השינוי בבית, יש להם את הכח וההשפעה לייצר שינויים במרחב הביתי ובמרחב הקהילתי.