חשיפה לכימיקלים מאריזות מזון
במסגרת סדרת הסמינרים הסמסטריאלית של החוג למדעי איכות הסביבה, תתקיים הרצאה בנושא "חשיפה לכימיקלים מאריזות מזון".
מרצה: ד"ר שי רייכר, מנהל תחום הערכת סיכונים, משרד הבריאות
התנאי הראשון בקיום בסיסי של אדם הוא הנגישות למזון ולמים. משהתקיים תנאי בסיסי זה, יש לוודא כי המזון/המשקה אינם מסכנים את בריאותו של הצרכן. לצורך הגנה על בריאות הציבור יש לוודא כי הדיאטה אינה מכילה חומרים/רכיבים/אורגניזמים אשר יש בהם לגרום לתחלואה.
היחידה לניהול סיכונים במשרד הבריאות אמונה על ביצוע של הערכות סיכונים למזון/למשקה תוך שימוש במגוון אמצעים, לרבות עדכון רגולציה בהתאם לידע מהארץ ומהעולם, פיקוח על מזון המיובא לישראל או המיוצר בה, עריכת סקרים תקופתיים, קריאה להחזרות מוצרים מהשוק ועוד.
בהרצאה נכיר את העקרונות והאמצעים לצמצום זיהומי מזון תוך שימוש בתהליכים מובנים של הערכת סיכונים ושל ניהול הסיכונים. ככל שיתיר הזמן נבדוק האם אורז מכיל ארסן מסוכן, האם המזון שלנו מכיל חומרים רדיואקטיביים, האם הירקות שאנו אוכלים מכילים תרופות ועוד.
לדף החוג למדעי איכות הסביבה
לדף הסמינרים של החוג למדעי איכות הסביבה