כנס לציון סיום פרויקט הביו-אקספלור התקיים ביום חמישי האחרון עם שותפי הפרויקט מיוון, ספרד והרשות הפלסטינית. הכנס כולו הועבר בועידת וידאו למשתתפים אשר לא הגיעו לירושלים.
בכנס סיפרו על ממצאי המחקר בהם נמצאו צמחים עם חומרים לפעילות אנטי חיידקית, אנטי פטרייתית, פעילות נגד סוגים שונים של תולעים וחד תאיים שונים, פעילות לזיהוי מעכבי פרוטיאזות ומעכבי גלוקוזידאז ועוד. בנוסף נמצא כי צמחים הגדלים באזורים קיצוניים סביבתיים כמו טמפרטורה גבוהה או נמוכה או יובש קיצוני הם בעלי פעילות רפואית גדולה יותר מצמחים הגדלים באזורים נוחים יותר למחייה.
לכתבה שפורסמה על הכנס באתר "Ynet" בתאריך ה-10/12/14
לכתבה שפורסמה על הכנס בידיעות ירושלים דצמבר 2012
פרויקט Bio Xplore בראשותם של נשיא המכללה, פרופ' ברטולד פרידלנדר וד"ר גילי יוסף, נמשך כ- 3 שנים וזכה לתמיכה של כ-2 מיליון אירו מטעם האיחוד האירופי, במסגרת תכנית לשיתוף פעולה בין אזורים שונים השוכנים לחופי הים התיכון (ENPI CBCMED). הפרויקט הינו אחד ממספר מצומצם של פרויקטים שנבחרו מתוך למעלה מ-700 בקשות שהוגשו לאיחוד, וזו הפעם הראשונה שמכללה אקדמית בישראל, זכתה להוביל פרויקט בתכנית זו.
פרויקט Bio-Xplore זהו מחקר ייחודי באזור אגן הים התיכון, שבו מגוון צמחיה גדול ועשיר. בפרויקט שותפים BERC – מוסד מחקר מהרשות הפלסטינית הממוקם בשכם, HRDC - מוסד מחקר מיוון, LEITAT - מוסד מחקר מספרד והמכללה האקדמית הדסה בירושלים, שהובילה את הפרויקט. למחקר סייעו גם חוקרים מ- Rutgers – The State University of New Jersey, ואוניברסיטת North Carolina State University מארה"ב. ראוי לציון שיתוף הפעולה בין השותפים ובפרט עם חוקרים מהרשות הפלשתינאית, שהביא לתוצאות מוצלחות במיוחד, להכרה ולהבנה הדדית במשמעות המחקר.
סטודנטים מהחוג לביוטכנולוגיה במכללה, בהנחייתה של ד"ר גילי יוסף, חקרו צמחים הגדלים באזורים שונים בישראל, מהצפון ועד הדרום, אספו את הצמחים המתאימים לבדיקה במעבדות ובדקו האם יש ביניהם כאלה בעלי סגולות ריפוי למחלות שונות, כמו: מחלות זיהומיות, סוכרת, או סרטן. עוד בחנו, האם ניתן לעשות בצמחים שימוש כתוספי מזון. ייעוץ בנושא צמחי הרפואה נעשה על ידי הבוטנאים ד"ר מירה פארן, נשיאת העמותה הישראלית לצמחי מרפא ומר דן בולוטין. במסגרת הפרויקט, הגיעו לארץ החוקרים מהמדינות השותפות לו ללמוד את שיטת הבדיקה על פי הנחיית הנציגים הישראלים, ולאחר מכן ערכו את אותן בדיקות במקביל במדינותיהם.