במסגרת יום השמיעה הבין-לאומי, קיים החוג להפרעות בתקשורת במכללה בדיקות סינון שמיעה בקמפוס המכללה ובבתי החולים השונים בירושלים, זאת במטרה להעלות את מודעות הציבור לאיתור, טיפול ומניעה של לקויות שמיעה.
החוג להפרעות בתקשורת במכללה האקדמית הדסה הינו אחד הגופים הבולטים בישראל שמציינים את יום השמיעה בפעילויות שונות שמטרתן לעודד את המודעות לנושא.
השנה, החוג הרחיב את הפעילות ולשם כך הוא יצר שיתוף פעולה עם בתי החולים בירושלים, שם קיימו הסטודנטים בליווי קלינאיות תקשורת של החוג וממכוני השמיעה של בתי החולים בדיקות סינון שמיעה, כל זאת, בנוסף לבדיקות סינון שמיעה המסורתיות שפתוחות לקהל הרחב בקמפוס של המכללת ברחוב הנביאים. כל בדיקות הסינון נעשו על ידי סטודנטים להפרעות בתקשורת מהחוג בליווי קלינאי תקשורת בכירים.
ד"ר רחל פרנקל, ראש תחום אודיולוגיה בחוג להפרעות בתקשורת במכללה האקדמית הדסה: "מעבר למטרה המקורית של היום הזה כאמצעי להגברת המודעות בציבור לאיתור, טיפול ומניעה בלקויות שמיעה, יש ליום הזה חשיבות רפואית מרכזית עבור הנבדקים בבדיקות הסינון. בדיקות השמיעה מסייעות לנו לאתר חשד ללקויות שמיעה ברמה כזו או אחרת ובהתאם לתוצאות הבדיקה אנו מפנים להמשך אבחון מעמיק".
פרופ' ברטולד פרידלנדר, נשיא המכללה: "בכל שנה אנחנו מרחיבים ומעמיקים את הפעילות ומשתפים פעולה עם מוסדות אחרים בערים למען הקהילה. כשמדברים על אקדמיה משפיעה, אזי שפעילות יום השמיעה בחוג להפרעות בתקשורת היא אחת הדוגמאות לכך. פעילות של הסגל והסטודנטים על מנת לעורר מודעות ציבורית לנושא חשוב, כל זאת, תוך התנסות מעשית ממשית בתחום".