במסגרת הקורסים "תיירות כפרית" ו"יחסי אורחים- מארחים" יצאו סטודנטים מהחוג לניהול במסלול תיירות לסיור בקיבוץ צובה.

‌בחלק הראשון של הסיור נפגשו הסטודנטים עם מר קובי אפשטיין מנהל השיווק וגברת יפית דאב האחראית על מרכז ההזמנות. השניים סיפרו לסטודנטים על תאגיד תיירות צובה, הכולל את אתרי התיירות באזור הקיבוץ - מלון צובה, פארק השעשועים "קיפצובה", היקב המקומי, מפעל השוקולד "גליתא" ועוד. השניים שוחחו על יחסי העבודה בין התאגיד והקיבוץ, דנו באתגר של הכנסת מפעלי תיירות אל הקיבוץ המסורתי והמעבר מעולם החקלאות לעולם התיירות. אחרי שיחת הפתיחה ערך מר קובי אפשטיין לסטודנטים סיור ברחבי המלון.

‌הסטודנטים ביקרו במרכז ההזמנות של התאגיד ולמדו על המודל הכלכלי והעסקי שהתאגיד פועל לפיו.

‌לאחר הביקור במלון הסטודנטים המשיכו ליקב המקומי ושם שמעו הסבר מפי היינן הראשי על תהליך הקמת היקב והפיכת ענף חקלאי פשוט לאטרקציה תיירותית ולמדו על תהליך הכנת היין, מהכרם עד לביקבוק היינות והפצתם בשוק המקומי והבין לאומי.

‌עוד ביקרו הסטודנטים בפארק השעשועים "קיפצובה", ולמדו על המעבר מפארק קיבוצי קטן (אטרקציה מקומית) לפארק שעשועים בתנופת פיתוח (אטרקציה אזורית).

‌לסיום, השתתפו הסטודנטים בסדנת השוקולד של מפעל "גליתא" - מותג השוקולד הוותיק שנדד מהצפון להרי ירושלים. הסטודנטים למדו על פיתוח מוצר פשוט יחסית והפיכתו לחוויה רב חושית.

* תקציר מתוך סיכום סיור מאת נעמה ויטרבו בר לב- החוג לניהול ארגוני שירות במסלול תיירות, שנה ג'.