מר נועם כץ, סמנכ"ל מחלקת דיפלומטיה ציבורית, התארח בקורס "דיפלומטיה וניהול משברים" של אריק סגל, במסגרת החוג לפוליטיקה ותקשורת. נועם, שהיה שגריר ישראל בניגריה ומילא שורת תפקידים ארוכה במשרד, התמקד במספר נושאים בהרצאה:
ההבדלים בין הדיפלומטיה המסורתית לציבורית, המודל לפיו עובדת הדיפלומטיה הציבורית ומספר עקרונות בדיפלומטיה הדיגיטלית. לדבריו, השפעה על הציבור הרחב דרך "הסברה" אינה יעילה מכיוון שהסברה עוסקת בטיעונים רציונליים אל מול תפיסות אמוציונלית. ההתמקדות בדיפלומטיה הציבורית הישראלית היא בקהלי יעד של "משפיענים" - אנשים בחברה כגון עיתונאים, בלוגרים, יזמים ואחרים בעלי גישה להשפיע על דעת הקהל ועל מקבלי ההחלטות.
נועם הסביר שאנו עוברים היום מהפכה, כתוצאה ממנה נוצרו ערוצי תקשורת חדשים, בין מדינות לאזרחים, בין אזרחים לאזרחים, בין מדינות לחברות וכו'...ההתפתחות הטכנולוגית המהירה מקדימה את היכולות של המערכות המדיניות להתמודד איתה ונוצר מצב בו מדינות נמצאות בעימות אל מול חברות הטכנולוגיה הגדולות שמייצגות גם "הבורא, המחוקק והשופט".
בנוגע לדיפלומטיה הדיגיטלית, נועם הסביר כי היא משמשת מספר מטרות במדיניות החוץ הישראלית כגון: הפצת מידע, סיוע לדיפלומטיה הקלאסית ואלגוריתמיקה. הוא סיים במתן מספר דוגאות לשימוש בדיפלומטיה הדיגיטלית ע"י משרד החוץ, כגון ציוצים בטוויטר בנושא איראן שכוונו להגיע למשפיעינים בארה"ב כדי לסייע ולהציג את הקשר החזק בין ארה"ב לישראל אל מול איראן.
לדף הבית של החוג לפוליטיקה ותקשורת במכללה