במסגרת הקורס "תקשורת בינלאומית" במסלול דיפלומטיה ציבורית בחוג לפוליטיקה ותקשורת במכללה האקדמית הדסה, יצאו הסטודנטים לסיור במשרד החוץ ובמרכז לתרבות אמריקה בירושלים.

הסיור החל במשרד החוץ, בבוקר המתוח שבו נחשף כי צה"ל יצא למבצע צבאי בצפון הארץ לנטרול מנהרות החיזבאללה. התקשורת הזרה מילאה את חדר התדריכים, ועברה תדרוך על ידי דובר משרד החוץ.

דניאל פוגל, סטודנט שנה ב', כתב -

"ההתנהלות של משרד החוץ בהסברת המבצע הצבאי התנהלה בצורה שאיפשרה לנו ללמוד בצורה טובה יותר את הנושא עליו באנו ללמוד – דיפלומטיה ציבורית...במצבי חירום, הדיפלומטיה הציבורית מתמקדת באחוז אחד מהאוכלוסייה – הממשלות אשר צריכות לקבל החלטות, ובמקרה שלנו - לתמוך במבצע הצבאי של צה"ל ובזכותנו להגן על המדינה שלנו מפני אויבנו".

הסטודנטים למדו כי אמצעי מרכזי בו משתמש משרד החוץ ליצירת דעת קהל הוא הרשתות החברתיות, וכי אפשר להעביר לעולם מסר דרך סרטון של כמה שניות שעובר בקבוצות וואטסטפ, או דרך פרסום של כמה מילים בטוויטר.

לאחר מכן, המשיכו הסטודנטים למרכז תרבות אמריקה בירושלים. שם הם פגשו את שגרירת ארה"ב בישראל, אשר הביעה את דאגתה מהרשתות החברתיות, ולטענתה - הן עוזרות להעברים מסרים מזווית מסוימת, תוך התעלמות מזוויות אחרות, ובכך מטשטשות את הגבול בין דעות לעובדות.

פוגל הוסיף- "המסקנה העיקרית מסיור זה, היא שאין תחליף לאינטראקציה של אנשים פנים מול פנים...חשוב לדעת להפעיל את היכולת הביקורתית שלנו ולהבדיל בין טוב לרע, בין חדשות אמיתיות ל"פייק ניוז", בין עובדות לדעות ובין אמת לשקר".

לדף הבית של החוג לפוליטיקה ותקשורת במכללה
לעדכונים שוטפים - דף הפייסבוק של החוג

סטודנטים בחוג לפוליטיקה ותקשורת בשולחן הדיונים של משרד החוץ. צילום: אביגדור טוגנדהפט