ד"ר איה ידלין סגלד"ר איה ידלין-סגל, מרצה בחוג לפוליטיקה ותקשורת במכללה, הציגה לאחרונה את מחקרה על טכנולוגיית האינטיליגנציה המלאכותית Deepfake באוניברסיטת ווסליאן שבקוניטיקט (Wesleyan University).ההרצאה Women’s Rights are״ Human Rights: Understanding Deepfake Content as a Violation of Human Rights״ הוצגה כחלק מסדרת הרצאות בנושא פרספקטיבות גלובליות על זכויות אדם.

ד״ר ידלין-סגל בחנה במחקרה את הדרכים בהן עיתונות גלובאלית מסקרת את טכנולוגיית הדיפפייק, ומצאה כי בין היתר טכנולוגיה זו מוצגת כאיום מגדרי על נשים. על בסיס יכולות טכנולוגיות של אפליקציית הדיפפייק (ניטור הרשת על בסיס אלגוריתם, איסוף נתונים ועריכתם לכדי סרטוני וידאו למשל באופן עצמאי) תמונות וסרטוני נשים המועלים לאתרי מדיה חברתיים ופלטפורמות אינטרנט שיתופיות שונות עשויים להוות חומר גלם לסרטוני פורנו. התופעה הופנתה עד כה לכוכבות הוליוודיות, בניהן גל גדות וסקרלט ג׳הנסון.

השימוש בטכנולוגיה זו ללא הסכמת נשים (לצרכי נקמה למשל) מהווה לדברי ד״ר ידלין-סגל הפרה משמעותית של זכויות אדם, ובפרט הזכות להשתתפות חופשית במרחבים ציבוריים. עם התפתחותן הבלתי פוסקת של טכנולוגיות אינטרנט ומיקומן כחלק בלתי נפרד מחיי היומיום, אפליקציות דיפפייק מציבות איום על יכולתן של נשים לקחת חלק במרחבים ציבוריים מתוך הפחד לחלוק מידע ויזואלי שעשוי להפוך מכשול ממשי. ד״ר ידלין-סגל דנה בהיבטים החוקיים של התופעה כפי שהוצגו על ידי עיתונאים. על בסיס מחקרה טוענת ד״ר ידלין-סגל כי תפקידם של עיתונאים הוא קידום מודעות חברתית בנושא אינטרנט והפרת זכויות אדם ורגולציה בנושא אפליקציות מסוג זה.

לקריאה נוספת על ד"ר איה ידלין סגל
לדף הבית של החוג לפוליטיקה ותקשורת במכללה