במסגרת סדרת ההרצאות "צהרים אקדמי" של החוג לניהול ארגוני שירות התקיימה הרצאתה של ד"ר טלי הדסה בלנק, מרצה בחוג, על הגורמים המשפיעים על הצלחת חברות הזנק אשר נעזרות בחממה טכנולוגית. ההרצאה התבססה על מחקרה ד"ר בלנק באוניברסיטת הרווארד והשתתפו בה סטודנטים בשנה ג' של החוג לניהול ארגוני שירות וגם צוות המרצים.
במחקרה של ד"ר בלנק בנוגע להשפעת החממות הטכנולוגיות על הצלחת הסטארטאפים מתקבלת תמונה מעניינת לגבי תפקידם המרכזי של משאבי החממה וניסיון קודם של היזמים. בהתבסס על 59 סטארט-אפים שפועלים בחממה האקדמית של אוניברסיטת הרווארד בבוסטון, נמצא כי הניסיון הקודם של צוותי המייסד ממתן את הקשר החיובי בין תוכנית החונכות של החממה לבין סיכויי ההישרדות של הסטארטאפ. התוצאות מראות כי סיכויי ההישרדות של סטארט-אפים שצוות המייסדים בעלי ניסיון ניהולי גבוה או חסרי ניסיון יזמי הם נמוכים כאשר הם לא מנצלים את תוכנית החונכות של החממה.
בהסתמך על תיאוריות ניצול המשאבים ולמידה ארגונית, מחקר זה מסביר כיצד ניסיון העבר של היזמים משפיעים על הקשר בין משאבי החממה לבין סיכויי ההישרדות של הסטארטאפים.