כרמית ויסליץ, מרצה בחוג לפוליטיקה ותקשורת במכללה, כתבה מאמר לעיתון "הארץ" על תפקוד הרשתות החברתיות במחאה האחרונה של יוצאי אתיופיה. ד"ר ויסליץ חוקרת, בין השאר, את הקשר שבין אמצעי מדיה חדשים, חברה אזרחית ודמוקרטיה. ספרה Internet Democracy and Social Change: The Case of Israel (2019) פורסם השנה בהוצאת Lexington Books.
מתוך מאמרה של ד"ר ויסליץ:
"אין ספק שהרשת מילאה תפקיד בעידוד הצעירים מקרב הקהילה לצאת לרחובות. לאינטרנט יש כמה יתרונות בהקשר זה. הוא מאפשר ליצור קהילות שחבריהן חולקות אותו מכנה משותף. הקהילות ברשתות החברתיות, כמו פייסבוק, מאפשרות לכונן תחושת שייכות וסולידריות בקרב מי שחווים את אותן חוויות של השפלה וקיפוח. למעשה, הן מבטלות גבולות גיאוגרפיים ומאפשרות "להיפגש" בזירה המקוונת ובכך להיחשף לחוויות דומות ולהרגיש לא לבד, גם כשלא גרים באותה שכונה.
בנוסף לכך, הרשת מאפשרת להשמיע את קול הקבוצות המוחלשות בחברה, אלו שהתקשורת לעיתים קרובות מציגה באופן סטריאוטיפי ושלילי שמחליש אותן יותר. האינטרנט מאפשר לאותן קבוצות חלשות בחברה להשמיע את קולן ללא צנזורה ועריכה של עיתונאים, ובאופן שמייצג אותן כפי שחבריהן היו רוצים שייצגו אותם".
לקריאת המאמר המלא באתר עיתון "הארץ"
לעדכונים שוטפים - דף הפייסבוק של החוג לפוליטיקה ותקשורת
לדף הבית של החוג לפוליטיקה ותקשורת