החברה בישראל מזדקנת. המבנים החברתיים משתנים במהירות, ויחד איתם משתנות תפיסות עולם וגישות עיצוביות. הכרת האתגרים, השאיפות, והצרכים של בני הגיל השלישי יכולה לתרום באופן דרמטי לאיכות חייהם. 

במסגרת החוג לעיצוב תעשייתי מכליל - עיצוב יצירתי למין האנושי, הקורס הייחודי "עיצוב לגיל השלישי" מתקיים, מאז 2009, ביחד עם הסבים והסבתות של הסטודנטים ועוסק בתהליכי הזדקנות ובהשלכותיהם של תהליכים אלה על מחקר ופרקטיקה בתחומי העיצוב. את הקורס מנחה המרצה יפעת קינן גיא. 

במהלך הקורס מפתחים הסטודנטים שיטות מחקר אלטרנטיביות, ונחשפים להיבטים פיזיים, רגשיים, חברתיים ותרבותיים בתהליך ההזדקנות. הסטודנטים חווים את הסביבה דרך עיניהם של הסבתות והסבים ולומדים על שאיפותיהם, צרכיהם ובחירותיהם. שיתוף הפעולה הבין דורי שמתהווה במהלך הקורס מהווה תהליך עבודה ייחודי ומרגש אשר השלכותיו מהדהדות שנים רבות לאחר מכן.

פרויקט לדוגמא: הסטודנטים יהל כהן ואליה אוחנה, בואו נדבר תכשיטים

מהו תפקידו של אובייקט במרחב? לפי הפילוסוף ברונו לאטור בתיאוריית ANT ביכולתם של האובייקטים לשנות, להשפיע ולעצב את קבלת ההחלטות שלנו. בדרך זו עיצוב האובייקטים משמש כמתווך בין מערכות יחסים אנושיות. לסט אובייקטים זה "בואו נדבר תכשיטים" תפקיד כפול: הוא משמש גם כ"תכשיטים לא לבני אדם" המייצרים שוני ועניין במרחב, וגם כפלטפורמה ליצירת שיח בין בעל החפץ לסביבה. אחד הדברים הבולטים ביותר בסבתא סגולה, שעבדה עם הסטודנטים על הפרויקט, הינו חיבתה למשפחתה ולסיפורים אודותיהם.

גם כאשר היא פוגשת באדם חדש, הוא מיד מרגיש שותף בחייה וחווה עיניין כן ואמיתי מצידה. כל טבעת בסט זה מגלמת בתוכה סיפור, קשר ורגש שהביעו בני משפחתה.