שרי לוטם, קלינאית תקשורת ומרצה בחוג להפרעות בתקשורת במכללה, פגשה במסגרת עבודתה במכון לאודיולוגיה והפרעות בתקשורת בהדסה עין כרם מטופלת שאיבדה את קולה בעקבות טרגדיה אישית.
שרי עבדה עם המטופלת ובתהליך משותף, שב קולה.
מתוך דברי המטופלת:
"התיישבתי בקליניקה של אישה נעימה, חייכנית ומרגיעה. היא החלה ללמד אותי להפעיל את השרירים הבטניים כדי לתמוך את הפקת הקול, בנשימה סרעפתית. ברור שלא הכרתי את המינוחים האלו, אבל זה מה שיפה כל כך, היא לא הפסיקה להסביר לי. במקביל היא ״שיחררה״ לי את ה״נעילה״ בגרון ע"י שימוש במה שהיא קראה לו, מניפולציה ידנית לשם הרפייה ומיקום נכון של סחוסי ושרירי הגרון. לא הכל הבנתי תוך כדי, אבל הרגשתי שיש כאן מישהי שיודעת - ממש יודעת מה שהיא עושה".
עבודתה של שרי היא דוגמא ישירה למקרים בהם נתקלים בעיסוק בהפרעות בתקשורת המאפשר לפתור מגוון רחב של סימפטומים. הפרעות בתקשורת הנו תחום העוסק במניעה, אבחון ושיקום של לקויות בתחומי השמיעה, תקשורת השפה, הדיבור והבליעה.
תכנית הלימודים בחוג להפרעות בתקשורת במכללה האקדמית הדסה כוללת שילוב בין רמה אקדמית ורמה קלינית (פרקטיקה מבוססת ראיות). הסגל העוסק בהכשרת הסטודנטים כולל צוות מרצים, שנמנים עליו אנשי אקדמיה וקלינאי תקשורת מהמובילים בתחום התמחותם. הסטודנטים רוכשים מקצוע טיפולי מבוקש המשפר את איכות חייהם של ילדים ומבוגרים ומציע עבודה מספקת ומתגמלת.
לקריאת הפוסט המלא על שרי לוטם בדף הפייסבוק של ביה"ח הדסה
לדף הבית של החוג להפרעות בתקשורת