מרכז אדלר לאפזיה, הפועל במכללה כחלק מהחוג להפרעות בתקשורת, מסכם את הסמסטר האחרון:

החזון שלנו כמרכז הוא להביא לשיפור תפקודו של אדם עם אפזיה בחברה. אנו מאמינים שכל אדם עם אפזיה, ללא קשר לחומרת הקשיים השפתיים שלו, יכול להיות חלק מקבוצה חברתית בה יוכל לנהל שיחה ולהביע את רצונותיו, מחשבותיו ורגשותיו.

לצורך כך אנו פועלים במישורים שונים -

יצירת מסגרת חברתית קהילתית עבור אנשים עם אפזיה ובני משפחותיהם

  • ב- 25.12.2019 התקיימה מסיבת חנוכה במרכז, אשר אנחנו חוגגים מדי שנה ב- 13 השנים האחרונות. זו הזדמנות למפגש של כל חברי המרכז ומשפחותיהם והצוות לחגוג יחד, לברך ולשיר. 
  • ב- 18.2.2020 ביקרנו במזיאון המדע בירושלים. הביקור כלל סיור בתערוכה המתמקדת בשאלות המדעיות בהן עסק לאונרדו דה וינצ'י.

הדרכת פרטנרים לתקשורת

לכל דובר יש פרטנר. תקשורת מתבצעת בשניים, האחריות להצלחת השיח מתחלקת בין 2 הפרטנרים! בשיחה עם אדם עם אפזיה הצלחת השיחה מסתמכת בעיקר על הפרטנר התקשורתי של האדם עם האפזיה. אנשי מקצועות הרפואה ממעטים ליצור קשר ישיר עם אנשים עם אפזיה - בגלל קשיי השפה והדיבור שלהם ובגלל חוסר מודעות ללקות התקשורתית הספציפית שלהם.

המרכז שם לעצמו מטרה להעלות את המודעות בקרב סטודנטים מתחומי הרפואה והסיעוד לדרכים בהם ניתן לשפר וליעל את התקשורת עם אנשים עם אפזיה. 

  • ב- 2.4.2020 התקיים יום עיון בנושא: "לדבר עם אפזיה" לסטודנטים לסיעוד. יום העיון כלל הרצאה על אפזיה ומתן כלים לתקשורת טובה ויעילה מול אנשים עם אפזיה. בהמשך נפגשו הסטודנטים עם חברי המרכז ב"קפה אפזיה" ולאחר מכן שמעו על האפזיה מנקודת מבט של בני המשפחה של חברי המרכז.

  • ב- 19.2.2020 התקיים במרכז אדלר ערב משפחות אליו הגיעו משפחותיהם של חברי מרכז חדשים. מטרת הערב היתה ללמד את חברי המשפחה המורחבת כיצד ניתן לשפר את התקשורת עם בן משפחתם. ההבנה שהאחריות על הצלחת השיחה עם בן המשפחה תלויה בהם יחד עם לימוד הכלים הספציפיים – מקדמי התקשורת עבור בן משפחתם יכולה להביא לשיפור באיכות החיים של האדם עם האפזיה. משתתפי הערב שמעו את הרצאתה של דפנה אולניק, מנהלת המרכז, על אפזיה ועל המרכז ולאחר מכן, נפגשו לשיחה אישית עם קלינאי התקשורת המטפל של בן משפחתם.

לדף הבית של מרכז אדלר לאפזיה
לדף הבית של החוג להפרעות בתקשורת

תמונות: מרכז אדלר לאפזיה