התאמה מגדרית של קול – עכשיו אפשר לעשות את זה גם בקורס מקוון

קליניקת מיתב בהובלת שרון רון ומרים לוי, קלינאיות תקשורת המרצות בחוג להפרעות בתקשורת במכללה האקדמית הדסה, ושני זלמן מיוסט, קלינאי תקשורת בוגר החוג, פותחת לראשונה קורס מקוון להתאמה מגדרית של קול (נישוי קול) בשתי שפות הפונה לקהילת הטרנסג'נדריות בישראל

לראשונה בינואר השנה, אושר בסל הבריאות מימון התאמה מגדרית של קול לטרנסג'נדרים וטרנסג'נדריות. ועדת הסל הקצתה 2 מיליון ₪ ייעודיים לנושא.

קליניקת מיתב פתחה היום (24.4), קורס נישוי קול – התאמה מגדרית של קול המיועד לטרנסג'נדריות. זוהי אמנם לא הפעם הראשונה שנפתח קורס כזה בישראל, אך אם עד כה הקורסים היו פרונטאליים, זה יהיה הקורס הראשון שיתקיים באופן מקוון, דבר שיאפשר למשתתפות מכל הארץ להשתתף בו. בקורס עתידות להיפתח שתי קבוצות, קבוצה דוברת עברית וקבוצה דוברת אנגלית.

קליניקת מיתב היא קליניקה שעובדת באופן אקסקלוסיבי עם מבוגרים וגישת הטיפול שלה הינה ייחודית ומתאימה לאוכלוסייה הבוגרת בשונה מאוכלוסיית הילדים. שרון רון ומרים לוי, קלינאיות תקשורת, מרצות בחוג להפרעות בתקשורת במכללה האקדמית הדסה מנהלות את הקליניקה ומתמקצעות בתחומי עניין ייחודיים, בין השאר, עבודה עם בי"ח פסיכיאטרי, אנשים עם טרכיאוסטומה, חרדת בליעה ועוד.

יחד עם שני זלמן מיוסט, בוגר החוג להפרעות בתקשורת במכללה האקדמית הדסה, אשר הצטרף לקליניקה הן החלו להתמחות ולחקור בשנים האחרונות את הנושא של התאמה מגדרית של קול (נישוי קול). מטרת העבודה היא שכל אדם יוכל לדבר בקול המתאים לו ביותר ומייצג אותו. ללא קשר למגדר אליו הוא נולד, אלא למגדר איתו מזדהה, להצגה העצמית, להשפעה החברתית וגם הסוציאלית ואף ההשפעה של זה על התעסוקה שלו.

בשנה שעברה הם העבירו את הקורס הראשון בירושלים בנושא התאמה מגדרית של קול בבית הפתוח בירושלים. טווח ההגילאים של המשתתפות שנרשמו בזמנו לקורס נע בין 15 ל-68, כאשר לכל אחת - קול המטרה שונה כך שיתאים בדיוק אליה.

מלבד היותו מקוון ובשתי שפות, הקורס הקרוב שיפתח מיד לאחר חג הפסח יהיה אינטראקטיבי, קטן ואינטימי, דבר שיאפשר עבודה פרטנית עם המשתתפות. בהמשך ייפתח קורס להתאמה מגדרית של הקול גם לגברים טרנסג'נדרים.

שני זלמן מיוסט, קלינאי תקשורת בקליניקת מיתב ובוגר החוג להפרעות בתקשורת במכללה האקדמית הדסה: "הטיפול לא עובד רק על הקול עצמו, הוא מערב מספר תת מערכות כי יש כמה תתי מערכות שמשפיעות על תפיסת זהות הדובר. החשיבות של הטיפולים האלה נחשבת גם למצילת חיים - כך קהילת הטרנס* לא חיים בתחושת הדיספוריה המגדרית שמובילה לאובדנות רבה".

בניגוד לניתוחים של מיתרי הקול, שמהווים סוג של גישה קיצונית שמטפלת באספקט מסוים, הטיפולים אינם כרוכים בסיכונים ולמעשה עובדים על 5 תתי המערכות ולא רק על גובה הקול".

הוא מוסיף: "זה הרבה מעבר לגובה הקול וזה שונה לחלוטין מטיפולי קול "מסורתיים", שבהם מטפלים בפוליפ וכו' כשמנסים לחזור לקול ה"רגיל" של הדובר ולחזור לקול פונקציונאלי - כאן העבודה היא על התאמת הקול לתפיסה העצמית ולכן זה שונה לחלוטין".

HEB voice feminization