טיפים לניהול זמן במהלך התואר
כדי להצליח בתואר ראשון צריך להשקיע זמן, הרבה זמן. בין מטלות, בחינות, עבודות ואולי גם עבודה במקביל ללימודים, סטודנטים רבים מוצאים את עצמם מתמודדים עם עומס, ריבוי של מטלות ומשימות. לכן, היכולת לנהל את הזמן ביעילות היא אחת המיומנויות החשובות ביותר שתרכשו במהלך תואר ראשון ושני בירושלים. לפניכם נציג טיפים מועילים לניהול זמן אפקטיבי, הם יסייעו לכם להצליח בלימודים.
ארגנו לעצמכם מסגרת לו"ז
מסגרת לו"ז מתוכננת מראש מסייעת מאוד בניהול זמן. בתחילת כל סמסטר עברו על הסילבוסים של כל הקורסים. מוקדם ככל האפשר סמנו את כל מועדי ההגשות של עבודות ואת זמני הבחינות בלוח שנה או בקובץ אקסל. זהו יעזור מאוד עבור סטודנטים של המרכז האקדמי הרב תחומי ירושלים, אשר רוצים לנצל את זמנם ביעילות. התמהיל המגוון של קורסים בכל סמסטר וכל המטלות דורשים לא מעט השקעת זמן לאורך הסמסטר.
על בסיס הלו"ז, הכנת תוכנית שבועית תעזור לכם להקצות זמן לכל משימה בקורס, למטלות ולפעילויות אחרות. חשוב לשלב בלוח הזמנים המתוכנן זמן למנוחה ופנאי. סטודנטים רבים נוטים להזניח את עצמם, וזו למעשה טעות. זמן למנוחה ופנאי דווקא עוזר להישאר ממוקדים בזמן הלימודים והמשימות.
שיטות ללמידה יעילה והתמודדות עם דחיינות
דחיינות היא אחד האויבים הגדולים של ניהול זמן נבון. נציע כמה שיטות שיכולות לסייע לסטודנטים כנגד הנטייה לדחות משימות:
-
הקדישו זמן למשימה באופן הבא, על כל 25 דקות קחו הפסקה של 5 דקות.
-
אם משימה לוקחת לכם פחות משתי דקות, עשו אותה מיד.
-
פרויקטים גדולים פצלו למשימות קטנות יותר, שקל יותר להתמודד איתן.
-
הציבו לעצמכם תאריכי יעד (דדליין) יותר מוקדמים מהדדליינים שקיבלם מהמרצה.
-
למדו בצורה מקובצת, כלומר, עברו על נושאים דומים ביחד לשיפור היעילות. זה עוזר במיוחד לתארים כמו תואר במדעי המחשב, שם נושאים רבים קשורים זה לזה.
-
הגדירו "זמן ללא מסכים", ללא רשתות חברתיות או הסחות אחרות.
-
במקום קריאה חומר בלבד היו אקטיביים. ערכו סיכום בכתב, הסבירו את הנושא לאחרים.
נקודה למחשבה: דחיינות לרוב נובעת מגורמים רגשיים, למשל חרדה מכישלון או פרפקציוניזם. נסו למצוא מה גורם לכם לדחיינות, וכך תתמודדו על הבעיה השורשית ותצאו מחוזקים. גישה של התקדמות איטית אך עקבית יכולה להועיל מאוד במשימות רבות.
דרכים נוספות לניהול זמן לאורך התואר
הטכנולוגיה של היום יכולה להיות בעלת ברית מועילה בניהול זמן יעיל. נסו להוריד אפליקציות לניהול זמן או רשמו משימות ביומן דיגיטלי. מומחי המרכז האקדמי הרב תחומי ירושלים מציעים למי שמתקשה למרות שניסה את כל הטיפים, לחפש סדנאות לניהול זמן שיעזרו לכם להצליח לאורך כל התואר.
בנוסף, הקפידו להשתמש בכלים השונים של מוסד הלימודים שלכם. היעזרו בשעות קבלה של מרצים, התארגנו עם למידה בקבוצות, אל תשאירו בצד חומר שאתם מתקשים בו משום שזה מפריע מאוד מבחינה אקדמית וגם מפריע מאוד לניהול זמן נבון. סטודנטים הלומדים לקראת תואר באופטומטריה למשל, ימצאו שלמידה בקבוצות קטנות יכולה לשפר משמעותית את הפנמת החומר באופן שחוסך זמן בטווח הארוך.
כדאי לשים לב שלימוד המבוסס על עניין ולא רק מתוך חובה הוא דרך יעילה מאוד. נסו למצוא את הקשר בין החומר הנלמד לבין תחומי העניין שלכם או מה שתרצו לעסוק בו בהמשך, בקריירה. כשהלמידה נתפסת לא כמטלה אפורה אלא בתור דבר מה חשוב ומועיל בפני עצמו, המוטיבציה לביצוע המשימות עולה פלאים. תיווכו שזה קורה באופן טבעי ובכך מפחית את הנטייה לדחיינות ולבזבוז זמן. לסיום, זיכרו כי בניהול זמן נכון אין פתרון אחד שמתאים לכולם. נסו שיטות שונות וכך תוכלו למצוא את השיטות שעובדות עבורכם על הצד הטוב ביותר.